Profesor Dr. Roxana Budica

Sunt profesor de biologie in invatamantul preuniversitar, absolventa de master si doctorat in acest domeniu. De-a lungul anilor am pregatit cu pasiune si daruire sute de elevi, actualmente studenti sau absolventi ai Facultatii de Medicina si Farmacie.

Am publicat articole stiintifice si carti de specialitate si am participat in cadrul mai multor proiecte de cercetare.

Ce spun elevii?

"Meditațiile sunt de departe cele mai frumoase, materialele sunt la ele acasă, amuzamentul, grile peste grile, cărți, foarte multe cărți, creioane colorate, dulciuri și un profesor minunat care vă așteaptă acum pe voi!"
Roxana Filip, studenta anul I, UMF Craiova
"O fire calda, temperata, cu simtul umorului si cu putere de convingere ca fiecare dintre noi are potențial si poate realiza ce isi propune daca isi dorește cu adevărat - în acest mod pot descrie un profesor drag mie care a contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul timpului."
Barbu Georgiana Adelina, studenta UMF Craiova, anul IV
"Anul IV, scriu în drumul spre țelul pe care mi l-am propus...unde deschizător de drum mi-a fost prof. Budică Roxana. Mi-a fost destul de greu să pășesc în domeniul științelor naturale având în vedere că în liceu veneam de pe un profil ce nu îmi oferea prea multe oportunități dar alături de ambiția mea și de munca depusă de către profesor parcursul a fost unul cum nu mi-am imaginat de facil și interactiv. De obicei la capătul drumurilor dificile stau lucrurile bune, doamna profesor în schimb a dovedit că se pot obține rezultate muncind cu drag și plăcere, ceea ce m-a făcut să îmi schimb percepția asupra materiei ce părea de neînțeles la început. Pe parcursul orelor, pe lângă cunoștințe am câștigat și un prieten care este gata să te formeze pe orice plan atunci când ai nevoie."
Alexandru Talposi, UMF Craiova
"Am facut meditatie la biologie cu doamna profesor Roxana Budica, am intrat la buget, meditatiile pe langa faptul ca erau distractive, intelegeam tot ceea ce faceam, iar placerea de a sti ca in ziua X merg la mediatie era maxima!"
Andra Baroi, studenta UMF Craiova, anul III
"Am facut meditatie cu doamna Roxana Budica si pot spune ca am numai cuvinte de lauda. Dna Budica are un stil aparte de a te face sa intelegi notiuni dificile fara a trebui sa memorezi definitii greoaie. Orele de meditatie trec usor, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune, fiind studenta in anul III la buget."
Mihaela Cîrstei, UMF Craiova
"Clasa a 12-a nu reprezinta doar sfarsitul liceului; totodata este si punctul in care incepem sa ne maturizam si sa ne gandim la viitorul nostru; la cariera pe care dorim sa o urmam. Pentru a ne indeplini visul avem nevoie mereu de oameni speciali care sa ne fie alaturi si sa ne indrume atat ca profesori dar si ca prieteni. Ma simt norocoasa ca am avut ocazia sa o cunosc pe doamna Roxana Budica; un profesor cat si un om extraordinar."
Adriana Trandafirescu studenta UMF Craiova, anul V
"Orice persoana stie ca la baza succesului in predare sta relatia dintre profesori si elevi. Eu am cunoscut succesul prin intermediul doamnei profesor, prin calitatile pe care nu credeam ca le voi găsi la vreo persoana ce lucrează cu atât de mulți elevi la început de drum. Am beneficiat de transparentă din partea dânsei, nelămuririle nu își aveau loc între noi, totul se punea la punct și se sedimenta, indiferent ca necesita mai mult timp. Îmi este greu sa mă raportez la dansa ca la un profesor, nu as putea sa mi-o imaginez vreodată astfel, caldura si caracterul empatic al dânsei m-au făcut sa consider ca este partenerul de studiu ideal, care are răbdare, te învață, are din nou răbdare și care la final îți poate garanta succesul."
Roxana Constantinescu, anul V, Facultatea de Medicina Veterinara, Bucuresti
"Doamna Roxana Budica este unul dintre putinii profesori care a inteles cu adevarat ce presupune aceasta meserie, cum sa se comporte cu elevii, cum sa ii motiveze sa invete, cum sa comunice cu ei. In ceea ce ma priveste, am facut meditatie cu doamna profesor in clasa a 12-a pentru bacalaureat, iar nota a fost cea la care ma asteptam, 10. Abia asteptam sa vina ziua de sambata pentru a merge la meditatie, totul parea atat de simplu si usor explicat de dumneaei incat, daca nu as fi fost atat de speriata de sange, operatii, doctori as fi ales Facutatea de Medicina in locul celei de Economie."
Andreea Inel, anul I, master Contabilitate, ASE, Bucuresti